Rólunk írták

Rólunk írták

Kaszallas. hu. A már nevében is őszinte állásportál, nagy pénzösszeg kaszálását ígérő munkahelyet ígér, elsősorban az értékesítés területén. Sok munka lehetőséget kínáló internetes oldal működik ma Magyarországon, hiszen a 21. század, ha lassan is, de biztosan kezdi átalakítani a közgondolkodást. Az internet sokkal velősebb szerepet tölt be az emberek életében, mint más média, más ágazatai, és ha ez így van a szórakozás vagy informálódás terén, miért ne lenne így a munka világában is?

Ami különlegessé teszi a KaszÁllást, az nem is annyira, az innovációra való szándéka, bár meg kell, mondjam nem sok videós állásoldalt találtam eddig a hazai felhozatalban…  A cégek többsége szereti azt állítani magáról; ők újszerűek és egyfajta megreformálói az általuk képviselt ágazatnak. Különösen dívik ez a Közel- és Kelet-Európai vállalkozások marketing kommunikációjára, akik a fejlett Nyugathoz tartozás benyomását keltik célcsoportjukban vagy az ahhoz való felzárkózás vágyát igyekszenek meglovagolni.

Teszik mindezt úgy, hogy a modern nyugati kapitalizmus, a célcsoportjuk szemében kevésbé pozitív jellemzőit igyekszenek megőrizni, hisz azok sok esetben a profit maximalizálását vagy egy vállalat gazdasági szempontból gördülékenyebb működését hivatottak szolgálni, ez pedig jó a tulajdonosoknak. Annál kevésbé az alkalmazottaknak, akik egyre inkább érezhetik magukat egy disztópikus jövőkép irányába mozduló vonaton, melynek végállomásán egy mamutcégek által uralt világ sötét, kizsákmányoló víziója látható.

A KaszÁlláshoz hasonló cégek lehetnek a vészfék egy ilyen vonaton. „Újszerű a megvalósításban, régi módiság az értékekben.” – hangzik a szlogen. Ez a régimódiság azonban nem a szabad versenyes vadkapitalizmus embertelen tempójára utal vissza.  A cég profi értékesítőket kínál egy helyen, és az alkalmatlanok valóban lemorzsolódnak. Ez talán elitizmusnak tűnhet és bizonyos mértékben az is, ugyanakkor a profizmus követelménye sokkal inkább a mai üzleti életet megmérgező embertelenség és hazugság elutasításából fakad. A KaszÁllás és a hozzá hasonló cégek válaszolnak a társadalom kiábrándulására, amelyet egy olyan munkaerő piaci modell mechanizmusai okoztak, ami valahogy így néz ki:

A munkát kínáló cégek, vállalkozások olcsó bérrabszolgákat keresnek, akiket sok esetben a törvényes kereteken kívül dolgoztatva (például bejelentett munkaviszony és/vagy munkaszerződés nélkül) növelhetik nyereségüket. A rabszolgapiac kereskedői, groteszk módon, maguk a munkaerejüket áruba bocsájtó dolgozók, akik gazsulálva járnak állásinterjúról, állásinterjúra és próbálnak minél inkább kedvében járni leendő kenyéradójuknak.

A kaszallas.hu-nál egy sokkal emberségesebb modell bevezetésének kísérletét tapasztalom. A hangsúly itt a munkaadó és munkavállaló kölcsönös egymásrautaltságán van és ideális példaként egy kettejük közötti szimbiózisban látja a jövőt. Éppen ezért itt a munkahelyet kínálók és keresők kölcsönösen interjúztatják egymást, a videós formának és a cég szellemiségének köszönhetően pedig mind ezt egy a hatékonyságot lényegesen megnövelő, őszinte közegben teszik.

Ha egy ilyen alapokon elindított cég sikeressé tud válni a piacon, és mentalitása át tud szivárogni az üzleti élet egészébe, lényegesen nagyobb lépést tehetünk afelé, hogy egy élhetőbb jövőben töltsük mindennapjainkat.

 

Hozzászólások (0)

  1. Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás

Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.

Visual CAPTCHA